15-01-09

Met de auto naar de hemel.

Met de auto naar de hemel.


Ons kleinzoontje van bijna vier kwam een weekje logeren tijdens de kerstvakantie. Bij het voeren van mijn zwerfkater knikte hij goedkeurend en vond dat hij lekker eten kreeg; net zo lekker als het eten dat zijn poezen thuis krijgen. Alhoewel, - voegde hij er aan toe - onze Mefisto hebben we niet meer. Ik veinsde grote verbazing bij mijn vraag waar hij dan wel was. Het antwoord luidde kort maar krachtig: 'die is met de auto naar de hemel;' en hij wees daarbij naar de wolken.Lang moest ik niet nadenken om te achterhalen hoe deze bijzondere reis tot stand kwam, want z'n mama en papa had hij duidelijk horen zeggen dat Mefisto geraakt werd door een auto, en toen naar de hemel vertrok.

Het weekend daarop nam ik kleinzoon-lief mee naar mijn vader. We wisselden nieuwjaarswensen uit, en bij ons vertrek vond onze kapoen het zeer triestig dat vake helemaal alleen achterbleef; 'is vake nu heeeelemaal alleen in zijn huis?' vroeg hij; 'waar is zijn bomma, zijn bompa, zijn opa, zijn oma, zijn mama...'? Omdat hij de hemel al een beetje kende antwoordde ik dat al die lieve mensen ook naar de hemel gegaan waren.Even dacht hij na, keek naar de wolken en schudde zijn handje heen en weer, vlak langs z'n rechteroor; met een eigenwijs snuitje en vermanende oogjes verkondigde hij: 'ah, maar als je daaaaar uitvalt, amaaai dan...'!

04-01-09

Drie is magisch.

Drie is een magisch cijfer!


Drie wordt van oudsher geassocieerd met de drievoudige godin: zij is tegelijkertijd meisje, moeder en oude vrouw.
Het staat ook voor de wassende, volle en afnemende Maan en voor de cyclus van geboorte, leven en dood.
Een driedubbele knoop is ook de amulet, die het heilige pact bezegelt bij het inwijden van een nieuwe heks.

Waww. Ge kunt zeggen wat ge wilt; kwakzalverij, bijgeloof, eender wat, maar ik vind dat drie toch iets speciaals in zich houdt.
Neem nu bijvoorbeeld kleuters. Die onthouden toch eerst het woordje drie als er over cijfers gepraat wordt. Mijn eigen kleinzoon gaf daar zelfs een goed voorbeeld van toen hij hier op Kerstdag terug afgehaald werd door zijn ouders. Om een of andere reden werd hij razend kwaad; niets was nog goed en iedereen was stout. Boos gilde hij: "Hier zijn DRIE stoute mensen" en hij wees ons één voor één aan. Ikzelf hoopte nog stiekem dat hij er mij niet bijrekende, maar toen ik hem om verduidelijking vroeg wees hij toch zijn papa, mama, en ons, bomma en bompa aan!? Wenkbrauw ophalen

Onlangs las ik ergens dat, toen een 65-jarige oma bezorgd haar rimpels telde voor de spiegel, en luidop verklaarde dat ze oud werd, haar kleinzoon daarop antwoordde: "Niet erg oma, jij leeft minstens nog 3 jaar!"

Zeg nu zelf, er is toch iets met 3.

13:15 Gepost door Ida in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: rimpels, magisch, drie |  Facebook |