21-09-15

Vertrouwen!

Wie vertrouwen we het meest?


Brandweerlui, artsen en leraars zijn de drie beroepscategorieën waarin mensen, internationaal en nationaal, het meeste vertrouwen stellen!

Deze statistiek moet kloppen. Ons huis verliezen, of ons totale hebben en houden? De brandweer komt steevast aangesneld om te helpen bij het behoud ervan. Zij zijn het die soms hun leven wagen om te redden wat er te redden valt. Chapeau! En toch vraag ik me vaak af waarom iemand ervoor kiest om brandweerman te worden. Is het echt uit altruïsme? Voor het avontuur? Wat drijft iemand bij die keuze?

Neem nu een jongetje van een jaar of tien. 'Ik wil later brandweerman worden', roept hij enthousiast. Waaraan denkt hij dan? Aan vuur, aan mensen redden, aan heldendom en kracht, of aan die fantastische waterslang waarmee de felste vuurhaard kan en moet gedoofd worden. Misschien is het dat beeld van alles in één, dat hem zo aanspreekt.

Brandweerlui, dokters en leraars. Op een of andere manier zijn het allemaal redders in nood. Artsen ook. Zij zorgen er voor dat we onszelf niet verliezen. volgens mij het ergste wat kan gebeuren. We hebben vertrouwen in hen, alhoewel ik daarbij een beetje selectief ben.

Leraars hebben meestal ook een idealistische instelling. Mensen redden door hen te helpen om hun verstand te gebruiken. Alle drie deze categorieën 'geven' iets aan de medemens.

De statistieken tonen aan dat ons wantrouwen het grootst is tegenover politici, reclamemensen en CEO's. Logische uitkomst, me dunkt, maar het geeft alleszins stof tot nadenken.

 

 

22:47 Gepost door Ida in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: regering, politiek, smerig spel |  Facebook |

Commentaren

Goede morgen eerst en vooral bedankt voor je bezoekje aan mijn blog. En wil je natuurlijk ook welkom heten in deze blogwereld

Ja is niet moeilijk te raden waarover de gesprekken zullen gaan en wat daar in dat wereldtje allemaal gebeurt is dat zullen we nooit te weten komen.

Groetjes Etje

Gepost door: Etje | 21-12-08

Bedankt voor het bezoekje aan mijn blog.

Gepost door: Jan Boeykens | 09-02-10

De commentaren zijn gesloten.